Ekonomi

Jack Henry 3. Çeyrek Kazançlarını Artırdı, Gelir Konsensüsünü Az Farkla Iskaladı

MONETT, Mo. – Önde gelen finansal teknoloji çözümleri sağlayıcısı Jack Henry & Associates, Inc. (NASDAQ: JKHY), gelirleri tahminlerin biraz altında kalmasına rağmen analist beklentilerini aşan üçüncü çeyrek kazançlarını bildirdi.

Şirket, analist tahmini olan 1,17 doların 0,02 dolar üzerinde, üçüncü çeyrek düzeltilmiş EPS’sini 1,19 dolar olarak açıkladı. Bununla birlikte, çeyrek geliri 538,56 milyon dolar ile 541,99 milyon dolarlık konsensüs tahmininin biraz altında kaldı.

Raporlanan üçüncü çeyrek GAAP geliri, geçen yılın aynı çeyreğine göre %5,9’luk bir artış göstererek şirketin istikrarlı büyümesine işaret etti. GAAP dışı düzeltilmiş gelir de bir önceki mali yılın çeyreğine kıyasla %7,0 artış gösterdi. Şirketin GAAP EPS’si seyreltilmiş hisse başına yıldan yıla (YoY) %6,9’luk bir artışla 1,12$’dan 1,19$’a yükseldi.

Jack Henry, 2024 mali yılının tamamı için 5,15 ila 5,19 dolar arasında bir EPS öngörerek analist konsensüsünün alt sınırı olan 5,19 dolar ile uyumlu bir öngörüde bulundu. Şirketin yıl için gelir beklentisi 2,215 milyar dolar ile 2,228 milyar dolar arasında belirlenirken, bu rakam konsensüs tahmini olan 2,22 milyar doların biraz altında kaldı.

Jack Henry’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su David Foss, çeyrek performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarıyı sağlam satış büyümesine ve güçlü bir satış hattına bağladı. Foss, şirketin finans kurumlarının müşterilerle olan bağlantılarını geliştirmelerine destek olmak için modern teknoloji sunma konusundaki kararlılığını vurguladı.

Jack Henry’nin CFO’su ve Saymanı Mimi Carsley, şirketin maliyet kontrolü konusundaki disiplinli yaklaşımının, %7’nin üzerinde gerçekleşen GAAP dışı gelir büyümesine ve %8’in üzerinde gerçekleşen GAAP dışı faaliyet geliri büyümesine katkıda bulunduğunu vurguladı.

Olumlu kazanç sonuçlarına rağmen, şirketin kazanç açıklamasına yanıt olarak hisse senedi hareketi sağlanmadı, bu da yatırımcıların çeyrek sonuçlarına tepkisini raporlama sırasında belirsiz bıraktı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Jack Henry, geniş bir müşteri tabanına hizmet etmek için yenilikçi çözümler ve bulut tabanlı teknoloji modernizasyonu sağlama stratejisine odaklanmaya devam ediyor ve kendisini finansal teknoloji sektöründe sürdürülebilir büyüme için konumlandırıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-saraykoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu